Coronavirus (COVID-19)

Beste cliënten,

we zijn allemaal getroffen door de uitbraak van het Coronavirus, dat betekent ook voor onze zorg de nodige aanpassingen. Hier kun je de aanpassingen lezen, onder aan de pagina wat links waar betrouwbare informatie te vinden is.

We wensen jullie heel veel sterkte in deze onzekere en soms angstige tijd.

Information Corona English: Informatiebrief_clienten_Coronavirus_EN (3)
Informacje Pule Korony: Informatiebrief_clienten_Coronavirus_PL
معلومات كورونا عربي: Informatiebrief_clienten_Corona_Arabisch

Vanuit onze beroepsgroep de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen is het volgende protocol pandemie COVID-19 bekend gemaakt.

Wij hebben met alle verloskundigen uit de regio Rivierenland besloten ons aan dit protocol te houden. Ook al begrijpen wij dat de maatregelen voor jou als zwangere misschien niet altijd prettig zijn. Wij vinden jouw en onze gezondheid namelijk erg belangrijk en voelen ons dus genoodzaakt het protocol te volgen.

Door deze maatregelen in te voeren, hopen wij te voorkomen dat wij een bron van besmetting worden voor anderen of zelf ziek worden, waardoor de continuïteit van onze zorg in gevaar komt. We weten niet hoe lang deze maatregelen blijven gelden. Wij houden je op de hoogte!

CORONA UPDATE MET INGANG VAN 11 MEI 2020

Samen met alle collega verloskundigen in regio Rivierenland hebben wij de volgende versoepeling van de Corona maatregelen vastgesteld:

Echo’s
Partners mogen mee naar alle echo’s, dit geldt ook voor de 20-weken echo in het Ziekenhuis Rivierenland. (Denk hierbij wel aan de 1,5 mtr afstand!)

Controles in de praktijk
Bij de controles zonder echo kom je alleen.
Indien er een echo gepland staat mag de partner hierbij aanwezig zijn. Dit geldt niet voor kinderen, opa’s, oma’s, familie, vrienden, etc.

De controles vinden allemaal weer plaats in de praktijk in Ochten, in Opheusden is er voorlopig nog geen spreekuur.
Er vindt geen telefonisch contact meer plaats voorafgaand aan het consult.

Als er meer tijd nodig is om iets te bespreken, maken we na de controle een telefonisch afspraak, dit om te voorkomen dat we uitlopen en de wachtkamer te vol wordt.

De controles zijn uitgebreid met een consult bij 23 en 33 weken.

Controles in het ziekenhuis
Er mogen geen partners mee naar de controles bij de gynaecoloog.

Bevallen
Je kunt thuis of in het ziekenhuis bevallen

Bij een thuisbevalling mag er naast je partner nog één persoon extra aanwezig zijn indien dit gewenst is.

Bij een ziekenhuisbevalling (poliklinisch) mag alleen je partner mee, hij mag de kamer niet verlaten tijdens de bevalling.

Na de bevalling
Wij komen 2 keer op huisbezoek tijdens het kraambed
De overige controles doen we via (video)bellen.

De nacontrole is voorlopig nog telefonisch.

Voorlichtingsavonden en moedergroepen
Gaan voorlopig nog niet door omdat we de 1,5 mtr afstand nog niet kunnen realiseren.
Informatie over de voorlichtingsavonden zie je hieronder.

Wat blijft:
Ben jij of is iemand bij jou thuis ziek?
Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius?
Blijf dan thuis en bel ons dan voor een nieuwe afspraak. Als je 24 uur lang geen klachten hebt, mag je weer naar buiten.

Advies is om tijdens je kraambed, zolang de kraamverzorgende aanwezig is geen bezoek te ontvangen.
Het beste is om even helemaal geen bezoek te ontvangen en als je bezoek wilt ontvangen dit heel beperkt te doen. Je bent zelf nog erg kwetsbaar en je baby ook.

Wij blijven natuurlijk zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen op het volgende nummer: 06 23 92 65 57. Voor niet dringende vragen, vragen wij je om tijdens kantoortijden te bellen: 0344 64 23 50.

Onder deze link vind je het schema voor de controles tijdens de zwangerschap en het kraambed: BIJLAGE SCHEMA CONTROLES vanaf 11 mei

Wij hopen zo snel mogelijk weer op onze vertrouwde manier te kunnen werken en rekenen op jouw medewerking om samen deze periode zo prettig en gezond mogelijk door te komen.

Meer informatie:
www.deverloskundige.nl
www.rivm.nl

Voorlichtingsavond “de zwangerschap”
voorlichtingsavond de zwangerschap

Presentatie

Aanbevolen sites

Voorlichtingsavond “de bevalling”
voorlichtingsavonde de bevalling

Presentatie